skip to Main Content

Winnaars Cultuurprijs Woerden 2017

Kult Kompagnie

De winnaar van de Cultuurprijs Woerden 2017 is volgens de jury een terechte winnaar (uiteraard),want: A. het mocht onderhand wel eens na al die jaren (al is dit voor een jury nooit de beweegreden geweest om iemand wel of niet te laten winnen) en B. de winnaar is onderscheidend in karakter en terecht zeer geliefd bij zijn publiek…en dat is nogal een groot en breed publiek. Niet te negeren door de jury, al die motivaties!

De jury had nog een bepaalde reden om deze kandidaat tot winnaar te benoemen. Het waren namelijk niet perse de onderscheidende activiteiten die geweest zijn, óf al die fans, óf de activiteiten die nog op stapel staan, maar juist ‘het stapje terug’ dat de winnaar onlangs heeft durven maken. De keuze om even terug te gaan naar zichzelf, naar de kern: ‘wat was het doel, zijn we door de jaren heen zo ontwikkeld zoals we voor ogen hadden of zijn we onszelf ontgroeid?’ Even terug durven gaan naar jezelf, om daarna te kunnen knallen in een nieuwe versie, de 2.0. Dit vond de jury zo’n dappere beslissing, dat zij besloot deze kandidaat de winnaar te laten zijn. Met de prijs van € 3.000,= hoopt de jury de winnaar te kunnen stimuleren om die tijd te nemen die zij nodig heeft en zichzelf zo te ontwikkelen dat het opnieuw onderscheidend, vernieuwend, cultureel en kunstzinnig, maar vooral ‘eigenzinnig’ kan terugkomen, wanneer zij er klaar voor is.

Dames en heren, u hoort tussen de regels vast al over wie we het hebben, drie maal is scheepsrecht, de winnaar van de Cultuurprijs Woerden 2017 is geworden:

De Kult Kompagnie.

 

Foto’s van de avond gemaakt door Hans Pieters zijn op zijn website en hier te vinden:

[av_button label=’Kijk hier’ link=’page,1063′ link_target=” size=’large’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue909′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-7m06q’]
Back To Top