skip to Main Content

Winnaar Cultuurprijs Woerden 2015

Fotograaf Jasper van den Ham is de winnaar van de Cultuurprijs Woerden 2015. Tijdens een feestelijke avond op donderdag 10 december in de Pretfabriek – hoe toepasselijk – is de prijs, een trofee, een oorkonde en een geldbedrag van 3000 euro, aan hem uitgereikt. 

De avond begon met een schitterend programma dat was geproduceerd, geregisseerd en gepresenteerd door Theatermaker Michiel van de Burgt. Een zeer gevarieerd programma met daarin een kleine bloemlezing van wat Woerden aan cultuur te bieden heeft.

Bij binnenkomst werden de genomineerden en genodigden verwelkomd met een cabareteske voorstellingen van ‘Harto’. In de grote hal van ‘De Pretfabriek’, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot een sfeervolle feestzaal, werd er al gezellige muziek gespeeld door “Erwin Voogd en de Zangeres van het Vergeten Lied”.

De officiële aftrap van de avond werd gedaan door Burgemeester Molkenboer die een toepasselijk gedicht over cultuur en bestuur voordroeg van  stadsdichter Marco van der Bij. De voordracht ging naadloos over in verschillende optredens. Lyrische sopraan Anke Smit zong onder begeleiding van pianiste Carol Ruiz Gandia enkel schitterende aria’s. Vervolgens traden de freerunners van Pepe Pont op met een spectaculaire show waarin de volledige ruimte en alle stellages van ‘De Pretfabriek’ werden benut.

Harpiste Puck van den Broek speelde een mooi muziekstuk om naadloos over te gaan in de trampoline act van enkele freerunners. Tenslotte zong Sterre Verschoor nog het lied van Ramses Shaffy ‘Laat me’.

Toen was het moment daar! Onder begeleiding van de boerenkapel werden de genomineerden richting het podium gebracht en was het tijd voor het formele gedeelte. Na wat stichtelijke woorden van de voorzitter en bemoedigende woorden van de wethouder werden, aan de hand van zelfgemaakte filmpjes, alle genomineerden nogmaals aan het publiek voorgesteld. Presentator Michiel van de Burgt hield, om de spanning nog wat langer vast te houden, met elke genomineerde nog een diepte interview.

Toch kwam het onvermijdelijke moment waar de hele avond om draaide, de bekendmaking van de winnaar. Jury voorzitter Sterre Verschoor las het juryrapport voor en kondigde aan als winnaar van de Cultuurprijs Woerden 2015: Jasper van den Ham

Na de uitreiking werd er nog geproost onder het genot van de dj-klanken van de Jazzmeneer (Bas Karsemeijer).

Stichting Cultuurprijs Woerden feliciteert Jasper dan ook met deze geweldige prijs.

Justin Egberts heeft tijdens de avond foto’s gemaakt. [av_button label=’Bekijk ze hier!’ link=’page,857′ link_target=” size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon=’ue80f’ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-6k5cx’]

 

Back To Top