skip to Main Content

Sofie de Bruijn winnaar aanmoedigingsprijs 2018

Tijdens een goed bezocht Cultuurcafé in Het Rie Theater is de eerste aanmoedigingsprijs van stichting Cultuurprijs Woerden uitgereikt aan Sofie de Bruijn. Alle drie de kandidaten waren aanwezig en hebben een met een korte pitch hun nominatie waar gemaakt. Hoewel volgens het bestuur elke kandidaat, getuigen hun optreden deze avond, recht had op deze nieuwe prijs heeft Sofie deze meer dan verdiend. De check van 500 euro is overhandigd door de wethouder van cultuur George Becht.

Het bestuur van Stichting Cultuurprijs Woerden heeft haar keuze voor de winnaar als volgt gemotiveerd:

Al sinds jonge leeftijd is deze 17 jarige kanjer bezig met het ontwikkelen van haar talenten. Dat er een grote diversiteit aan talenten in haar huist, dat weten we al vanaf de basisschool.

In de zomer van 2014  won zij met de Junior Amateurshow tijdens de Woerdense Vakantieweek en mocht daardoor tussen de ‘groten’ optreden tijdens de Familieavond. Sindsdien is ze niet te stoppen, heeft ze met Paul de Leeuw opgetreden, schrijft en componeert ze haar eigen muziek in het Engels en Nederlands, won ze 2 jaar geleden de Sweet Sorrow Award en treedt ze inmiddels door het hele land op. Op ramkoers naar een carrière in theater, muziek en wie weet waar nog meer.

Toen zij voor school een onderwerp voor haar profielwerkstuk moest kiezen en deze moest gaan vormgeven, deed zij dat ook weer op geheel eigen wijze met toepasselijk thema. Ze schreef haar eigen solo theatervoorstelling met de naam ‘Puber Tijd’, welke in mei te zien is in het theater in Gouda en hopelijk in juni hier in het Woerdense Rie theater.

Een voorbeeld voor jong of hervonden Woerdens talent!

Sofie, in Woerden laat je je goed zien. Zo trad je afgelopen zomer nog op bij het Akoestival (intiem op een bootje in de Singel), stond je op het Kazerne Live festival en bezocht je bijna alle Cultuurcafés. Binnenkort doe je mee aan het Proms concert van Excelsior. Mocht je straks beroemd zijn in Nederland of misschien zelfs ver daarbuiten, vergeet dan nooit je eerste stappen en laat je nog vaak horen in het Woerdense! We hopen dat je een mooi voorbeeld mag zijn voor iedereen die durft te staan voor zijn/haar dromen en talenten.

Jouw grote wens nu is het opnemen van je eigen EP, maar dat is kostbaar. We hopen je met het winnen van deze Aanmoedigingsprijs de juiste impuls te kunnen geven.

Back To Top