skip to Main Content

Even voorstellen: Jeffrey Hamilton

_MG_5783 (1)Jeffrey Hamilton is een zoon van acteur en regisseur Martin Hamilton. Op dertienjarige leeftijd maakte hij zijn televisiedebuut in de dramaserie Cool van de Teleac/NOT. Een jaar later speelde hij een rol in Het geheim van de Lindenborch, geregisseerd door zijn vader. Na deze opdracht maakte hij diverse malen zijn opwachting in televisieseries van SchoolTV.

Met zijn rol als Fos Fischer in de soapserie Goede tijden, slechte tijden beleefde Hamilton zijn grote doorbraak op televisie. Hij speelde de rol tussen 31 oktober 2005 en 24 april 2008. Naast zijn werk voor GTST behaalde Jeffrey zijn Havodiploma. Een jaar na zijn vertrek bij de soapserie maakte hij zijn opwachting in de jeugdserie SpangaS, Naast de televisieserie speelde hij ook een rol in de speelfilm SpangaS op survival In het voorjaar van 2010 was Hamilton voor het laatst te zien in SpangaS.

In hetzelfde jaar begon hij met de opnames van de dramaserie Overspel van de VARA waarin hij de rol van de puberale Marco Steenhouwer speelt. Het derde seizoen van Overspel wordt iedere donderdagavond uitgezonden op NPO1.

Momenteel speelt de Woerdenaar de hoofdrol in de nieuwe bioscoopfilm Fataal. Deze film zal eind januari in de bioscoop verschijnen. Ook is Jeffrey Hamilton samen met Pascal Huibers (acteur/producent), eigenaar van het bedrijf One.68 Media. Een mediabedrijf dat zich specialiseert in het maken van onder andere films, presentaties, videoclips, portfolio’s, documentaires en videosollicitaties.

Jeffrey: “Het is een eer om in de jury van de Cultuurprijs Woerden plaats te mogen nemen. Het valt me op dat er in Woerden steeds meer mooie initiatieven ontstaan op het gebied van cultuur. De Cultuurprijs vind ik het ideale middel om dit te blijven stimuleren!’’

Back To Top