skip to Main Content

Drie kanshebbers!

Op woensdagavond 20 februari 2019 reikt Cultuurprijs Woerden een nieuwe prijs uit, te weten: de Aanmoedigingsprijs 2018. Dit gebeurt in het Rie theater te Woerden tussen 20.00-21.00 uur, tijdens het Cultuurcafé van Cultuurplatform Woerden. De cheque van € 500,= zal door George Becht, wethouder van de Gemeente Woerden, worden uitgereikt aan de, door het bestuur van de Cultuurprijs Woerden benoemde, winnaar.

Het bestuur van de Cultuurprijs Woerden heeft zich in het afgelopen jaar wederom verdiept in de kunst- en cultuurwereld van Woerden, op zoek naar vernieuwend, onderscheidend, aanstormend of anderszins cultureel talent en heeft voor de prijs uiteindelijk drie kanshebbers genomineerd, te weten: Onno Schmitz, The Veins en Sofie de Bruijn. Zij presenteren zich alle drie kort tijdens het Cultuurcafé en horen die avond wie de winnaar is van de Aanmoedigingsprijs.

De Cultuurprijs Woerden mocht eens per twee jaar namens de Gemeente Woerden de Cultuurprijs uitreiken, maar vond dat er in de tussenjaren meer aandacht voor de prijs zou moeten komen, alsook dat het leuk zou zijn om een prijs uit te reiken aan een wellicht iets kleiner, maar niet onbelangrijker, persoon, project of kunstzinnig/cultureel idee. Zo wordt er vanaf dit jaar dus afwisselend het ene jaar de Cultuurprijs en het andere jaar de Aanmoedigingsprijs uitgereikt.

Vanaf 1 maart a.s. mag Woerden weer kandidaten gaan aandragen voor de Cultuurprijs Woerden 2019. Eind 2019/begin 2020 wordt deze prijs weer uitgereikt aan een, door een jury gekozen, winnaar. Houdt www.cultuurprijswoerden.nl in de gaten voor meer informatie.

Het Cultuurcafé  van het Cultuurplatform Woerden vindt dus op 20 februari a.s. plaats in het Rie theater Woerden tussen 20.00-21.00 uur en is gratis toegankelijk.

Back To Top