skip to Main Content

Aanmoedigingsprijs Cultuur

Met ingang van 2018 zal de stichting Cultuurprijs Woerden naast de tweejaarlijkse Cultuurprijs ook een aanmoedigingsprijs uitreiken. Deze prijs van € 500,- wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Woerden en zal om het andere jaar worden uitgereikt.

In februari 2019 wordt voor het eerst de Aanmoedigingsprijs Cultuur uitgereikt aan een persoon, groep of culturele activiteit uit de gemeente Woerden, die een steuntje in de rug kan gebruiken voor de verdere ontwikkeling van haar talent of veel belovende activiteit.

Voordracht en uiteindelijke keuze voor de winnaar wordt gedaan door het bestuur van de stichting Cultuurprijs Woerden, waarbij het bestuur zich graag laat informeren over mogelijke kanshebbers op deze prijs. Belangrijk om te weten is dat deze kanshebbers op de aanmoedigingsprijs niet professioneel actief mogen zijn en/of nog niet zijn doorgebroken en/of korter dan 2 jaar bezig zijn en niet eerder een aanmoedigings- of cultuurprijs hebben gewonnen. Zo zal er voortaan ieder jaar een prijs worden uitgereikt door stichting Cultuurprijs Woerden. Het ene jaar een Aanmoedigingsprijs Cultuur en het jaar daarop de Cultuurprijs Woerden.

De eerste Aanmoedigingsprijs Cultuur zal worden uitgereikt tijdens het Cultuurcafé in Het Rietheater op woensdag 20 februari 2019. Datum en plaats zijn nog onder voorbehoud!

 

Back To Top